Sista sträckan

Det var kallt på parkeringen i morse men trots det, 10 grader i campern. Håkan sov fortfarande så jag värmde kaffet, om inte annat än för att få upp värmen i bodelen. Där blir fort varmt, och som sagt det räcker med att sätta på gasspisen för att få upp värmen.
I dag skulle vi göra sista etappen och nå målet för resan.
Sist vi gick till Treriksröset hade vi gått över fjällen och det hade tagit hela dan. Det var 2,5 mil fram och tillbaka och leden gick upp ner över bergen.
Under tiden jag drack mitt värmekaffe och funderade på turen i dag kom Håkan upp. Stolarna kom ut men det blev liksom för kallt för att sitta där.

Vi packade ihop våra prylar och körde tidigt till Kilpisjäärvi. Kl var bara 7:30.
Vi skulle denna gången åka den första biten till Treriksröset med båten som gick kl 9:00 svensk tid och sedan gå 6 km fram och tillbaka till röset. Detta såg vi som ett väldigt bra alternativ till att gå över fjällen som förra gången. Nu är det så att klockorna i Sverige och Finland går inte riktigt lika. Detta hade vi ingen som helst tanke på, så vi var vid kajen en timma för tidigt. Finland ligger en timma före och våra klockor ställs inte om automatiskt och tydligen inte våra huvuden heller.
Fint väder och en fin båttur blev det.

Vi gick våra tre kilometer dit
tog några bilder vände om och gick tillbaka.

Utav 20 personer som åkt med båten, vann Håkan och jag sträckan på 6 km med råge. Alla andra stannade kvar för att inmundiga medhavd fika. Vem hade tänkt på det… Vi var nöjda med att klara sträckan innan båten lämnade bryggan.

Gubben la till vid kajen vi lämnat i
morse. Vi gick upp till bilen och gjorde oss iordning för att köra till Karesuando och få tag i något att äta.
Hamburgare igen… blev det.
Så var vi då tillbaka till transportbilen och plötsligt sitter vi på en parkering någon mil nedanför Gällivare. Håkan har kört 32 mil i dag och vi har enligt min gps 147.1 mil kvar att köra för att komma till Kungsäter, som blev en referenspunkt. Så det blir alltså tidigast tisdag som vi kan vara hemma.
Sitter som vanlig och skriver i bilhytten medan Håkan sover i campern.
Resten av resan förmodas bara bli en transportsträcka.

Location:E45,Gällivare,Sverige

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.