Förändring

Det var bara 10 grader i campern när jag vaknade i morse. Det hade varit den kallaste natten hitintills. Inga minusgrader men ändå på väg att bli lite kyligare. Nu hörde vi på radion att dom lovat fint väder, vilket vi egentligen har haft hela tiden.
 Vi har bra sovsäckar och vi fryser inte. Det räcker med att sätta på kaffet så är det varmt i campern.
 
 Innan vi gjorde oss färdiga för att åka i dag, hade vi våran vana trogen, parkerat oss i stolarna för en sista kopp morgonkaffe.
 Det var en strålande morgon men så här tidigt var vinden fortfarande kall. Vi satte oss i lä framför timmerladan och värmde oss i solen.
 

 Pratade om Sverigeritten och alla människor vi hade mött då, och hur stora förändringar som sker på bara 8-10 år.
 Det känns på något sätt rätt bra när man kommer till en gård och allt är sig likt men tyvärr är det få ställen som vi upplevt detta.
 Det är svårt att tro hur mycket som kan förändras på dom här åren.
 Denna resan med bil utefter
 våra gamla rutt-punkter har gett oss en liten tankeställare.
 
 Hur som helst, lämnade vi lägret klockan 9:30 i snålblåsten.
 

 Vi behövde tanka igen och fick köra av rutten några hundratals metar för att komma in i Kobdalis. Det är ont om mackar så man får passa på när dom dyker upp. Där passade vi också på att fika. Det var ju tre timmar sen sist.
 Håkan delade ut den näst sista katalogen han hade med sig till en dam som undrade var vi kom ifrån. Hon red western och hade ritter ut i naturen och hade 8st Hästar.
 
 Kaffekoppen tom och vi var på väg in på rutten igen. Denna vägen fick jag vid flera tillfällen gå före bilen.
 

 Den var igenväxt på sidorna med sly. En del sly var allt för grov för att Håkan skulle våga köra igenom. Mitt jobb blev att försöka hålla undan den grövsta slyn så han kunde köra förbi utan att repa bilen.
 När den vägstumpen var avklarad hade vi fin väg ända till Vuollerim. Där gick vi in på Gästgiveriet för att se om det jobbade kvar folk sen sist. Vi pratade med nuvarande ägaren men han kommer inte ihåg att han träffat oss. Vi beställde i alla fall hamburgare med kokt potatis. Det var riktiga hamburgare med viltkrydda.
 Hans fru kom med maten och berättade att hon hade jobbat där då vi kom 2008 och hon kände väl igen oss. Nu var hon och hennes man, han som vi beställde av, ägare till gästgiveriet.
 

 Så blev det med en gång riktigt roligt att prata minnen igen.
 Mätta och belåtna åkte vi vidare mot Murjek på om möjligt ändå bättre vägar. Där hälsade vi på hos Eivor Auno som tidigare gett oss var sin bok om Murjek och som hon själv skrivit. Förra gången hade vi träffat henne men då var hon på jaktstigen. Det var nämligen älgjakt då.
 
 Vi fortsatte sedan att köra mot Purnu för att leta efter samma nattlägret som vi haft 2008. Vi hittade stället fyra kilometer från byn. Där är vi nu och har parkerat för natten. Jag sitter i bilen och skriver. Håkan har sovit en stund. Hör att han är vaken nu.
 Det är läge för att göra en brasa. Vinden har mojnat och det är vindstilla. Om inte myggen anfaller sitter vi nog vid den om en stund.
 


/jojo

Location:Purnu 13/8

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.