Dålig täckning

Gick upp tidigt och tog en lång promenad. Sedan gick jag högst upp på berget bakom gården. Hittade en brukningsväg som ledde hela vägen upp. Tanken var att kolla om det gick att få iväg bloggen och några sms. Det stod fortfarande ”ingen service” på displayen. Tyvärr inget att göra åt.
När jag kom tillbaka till gården tog jag fram en stol och satte mej på ett någorlunda soligt ställe. Håkan kom ut och hade kokat kaffe som vanligt och vi tog en kopp i stolarna innan frukost. Sedan gick Håkan iväg för att kolla vant skruven som höll campern.
Jag satt kvar en stund och funderade på hur det var här på gården när allt var i bruk. Hade varit roligt att vara med en dag.

Dax för den vanliga processen med handfat, tvål och tandborste innan vi stack iväg.
Det var små grusvägar nästan hela vägen till Björksele. Någonstans på vägen tog vi ut stolarna och drack en kopp kaffe i solen.
På en av småvägarna fanns en bom över vägen. Vi hade 2008 inte sett att där var någon bom. Bommen såg gammal och rostig ut. Kanske hade den varit uppfälld vi de tillfället och vi hade kanske bara missat detta. Hur som helst var den låst med en ståltråd. Vi funderade en stund på vad vi skulle göra men kom fram till att vi skulle köra igenom efter som det gick enkelt att få upp ståltråden och för att den andra vägen skulle bli så mycket längre.
Man kunde enkelt räkna ut att där skulle vara en bom i andra änden också. Men eftersom den här gick att öppna kanske den andra inte heller var låst. Vi skulle i alla fall ta chansen.
Någon kilometer upp i backen låg en vacker äng som vi under ritten hade rastat på och vi tänkte rasta där nu också. Gården som låg där var nu under renovering och det var bara för oss att fortsätta.
Högst upp på berget pep det till i min telefon och jag hade fått kontakt med yttervärlden. Vi stannade bilen och jag kunde efter en del om och men få iväg bloggen från i går. Så körde vi vidare ner för berget och där i slutet av vägen fanns en bom rakt över körfältet. Vi sa inte så värst mycket under tiden vi åkte fram mot bommen. Stannade och tittade och undrade. Jag gick ut för att se om där var hänglås på. Man kunde ju bara hoppas att så inte var fallet. I annat fall fick vi väl skylla oss själva. Det hade ju varit ett medvetet beslut att köra in och vi kunde ana oss till redan innan att det skulle vara en bom här.
Jag böjde mej ner för att titta under en liten plåthuv som var i slutet av den långa järnbommen. Där satt en spik. Jag tog bort spiken och som i ett trollslag kunde jag lyfta upp bommen och Håkan köra igenom. Inne i bilen och ute på vägen firade vi vårt upptåg med var sin näve godis. Vi hade sluppit köra den långa vägen runt.

Så kom vi äntligen fram till Björksele. Här var det dax för middag och mer kaffe. Vi ringde Lennart Stjerneby som hade varit med under ritten tidigare. Vi fick ett bra tips om att det fanns vatten på kyrkogården. Han hade nämligen bunkrat vatten där 2008.
Mer vatten var precis vad vi var ute efter så detta tips kom som en skänk från ovan. Även om Lennart inte tillhör någon av kyrkans himmelska apostlar.
Fyra vattenkannor vatten senare åkte vi vidare mot Kristineberg, Malå, Lainejaur, Hållberg och till sist kvällsmaten och vilan i Nuorte.

Location:Arvidsjaur,Sverige

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.